Over mij

Na een opleiding jongerenwerk en een fotografieopleiding, werkte ik jarenlang bij MUG, een Amsterdams maandblad voor uitkeringsgerechtigden. Eerst alleen als fotograaf en beeldredacteur, vervolgens ook als hoofdredacteur en gaandeweg begon ik te schrijven. Ik ben dus een echte autodidact. Als freelance schrijver en fotograaf werkte ik voor non-profit organisaties en human interest bladen, gerelateerd aan minima, wonen, jongeren, kunst en onderwijs.

Mensenverhalen, daar ligt mijn hart. Inmiddels heb ik er zo’n tweehonderd opgetekend. Geen dik aangezette tranentrekkers, geen opsmuk, maar oprechte levensverhalen. Pijn en emotie zijn voldoende voelbaar tussen de regels door. Ik vind het belangrijk dat de geïnterviewde zichzelf in het geschrevene herkent en dat de teksten vlot leesbaar zijn voor mensen uit alle sociale lagen van de bevolking.

Inmiddels heb ik als ghostwriter enkele biografieën geschreven in opdracht van particuliere opdrachtgevers. Ook ondersteun ik mensen bij het zelf schrijven van hun levensverhaal.

Daarnaast exposeer ik incidenteel mijn foto’s. Kijk hiervoor op mirandabirneyfotografie.nl

Bent u op zoek naar een journalist of ghostwriter zoals ik en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Mail naar: